Bibliografie

Een avond in de polderkamer

Verhalen

Categorie: Boeken
Subcategorie: Verhalend proza

Uitgever: Kok
Jaar: 1989
ISBN: 90.242.4824.8

Een nichtencafé dus, de andere wereld waarin ik een gans andere was. Olivier stelde mij voor aan de buitengewone leden van het Genootschap. Ik merkte niets buitengewoons, ze waren vriendelijk als alle anderen, ze keken me recht in de ogen en gaven een harde hand waar ik altijd al van hield. Sommige jongens zaten dicht bij elkaar. Achter de tap een man met een rooie baard, rood tegen hemelsblauw. Aan de andere wand een enorm houten boegbeeld, een rondborstige vrouw, maar met starre ogen. Ze hing nogal hoog, nogal onbereikbaar. Op een blauw podium stond een tafeltje met een lichtblauw geblokt kleed. Ervoor stonden twee blauwe leunstoeltjes.

 

Negen verhalen over een wel of niet zachtaardige vervreemding. Een aantal ervan verscheen eerder in ‘Hollands Maandblad’, ‘Woordwerk’, en ‘Maatstaf’.

 

Hans Werkman (1939) schreef ruim 30 boeken, waaronder de biografie ‘De wereld van Willem de Mérode’ (1984), de dichtbundel ‘Duizend bunder nieuwe klei’ (1984), de roman ‘De klokkepaardjes’ (1987) en de literatuuressays ‘Gerommel van Büch tot Bommel’ (1989).